Bliv Shipping trainee

Er du en god strategiker? Og kan du lide at have mange bolde i luften? Så bør du søge en plads som shipping trainee. Som shippingelev får du nemlig en rigtig spændende hverdag, hvor du kommer til at lege i krydsfeltet mellem teori og praksis. I dette indlæg kommer du til at læse om, hvad jobbet som speditør indebærer, og hvad det vil sige at være shipping trainee.

Hvorfor bliver trainee?

Som speditør kommer du til at stå for at disponere og koordinere fartøjer fra et sted til et andet. Transporten er typisk fordelt på tværs af landegrænser, hvilket vil sige, at du skal have styr på diverse regler og lovgivning. Som speditør skal du hjælpe chauffører gennem deres hverdag, så du sikrer, at varerene kommer frem i god stand og i tide. Det betyder at du kommer til at have meget kontakt med forskellige chauffører i din hverdag. Som speditør er det derfor vigtigt, at du er god til at bevareoverblikket over de forskellige transporter.


Hverdagen som elev
Som elev får du en god kombination af teori og praksis. Du lærer nemlig at løse mange af de praktiske opgave ved at løse dem gennem din praktik. På den måde får du et bedre greb på, hvordan udfordringerne skal løses i hverdagen. Typisk vil du blive trainee i en virksomhed, hvor du har mulighed for at arbejde efterfølgende. Der er unik mulighed for at lærer systemerne og rutinerne rigtig godt at kende. Under din uddannelse vil du også få udviklet dine sproglige kompetencer. Der er nemlig rig mulighed for, at du kommer til at arbejde for at international virksomhed. Derudover er det også vigtigt, at du forstår transportreglerne i de enkelte lande.