Døjer du med sportsskader? Sådan forhindrer du dem

Mange danskere nyder at udøve deres yndlingssport, og de skal de have lov til. Men hvis du er en af mange, som også døjer med skader som følge af sporten, så kommer vi her med nogle gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil forhindre og forebygge dem, så du ikke skal døje med smerter.

Brug bandage som støtte

Hvis du først har haft en skade et sted på kroppen, så er der en god chance for, at den kommer igen, eller du konstant kan føle en smule smerte på stedet. Med eksempelvis knæstøtte til knæet kan du gøre smerten mindre, og du kan samtidig give knæet en støtte, som det i høj grad har brug for. Det er ikke specielt dyrt, og du vil blive rigtig glad for det i længden.

Varm ordentligt op ved hver træning

Dårlig opvarmning er kilden til alt ondt, når det handler om sport og træning. Du skal sørge for at varme godt op, hvis du vil forhindre skader, fordi koldstarter typisk er grunden til, at du oplever skader. Sparker du eksempelvis til en fodbold, før du har varmet dit baglår godt op, så får du en fibersprængning, som holder dig ude i et par uger.

Stræk ud til sidst

Du skal varme op, men du skal også huske at varme ned efter hver eneste session. Vi anbefaler, at du ser videoer eller læser guides af, hvordan du strækker bedst ud til din specifikke sportsgren, fordi det afhænger af, hvilke muskler som du kommer til at bruge mest under din træning.