Få et flot grønt tag på toppen af institutionen

Skal jeres børneinstitution til at have nyt tag? Så kan det være en god ide at overveje et grønt tag. Det er et flot tag, der vil give bygningen et helt andet udtryk og vil gøre den meget mere indbydende for både børn, forældre og personale. Hvis I gerne vil vide mere om grønne tage, kan I altid kontakte buus-ag.dk. Det er et anlægsgartner firma, der har stor erfaring med at lægge grønne tage. Faktisk var de nogle af de første gartnere, der gjorde det. I kan derfor nemt trække på deres store erfaring. 

Mange børneinstitutioner stammer fra 1970’erne, hvor kvinderne for alvor kom ud på arbejdsmarkedet. Bygningerne er ofte firkantede og med flade tage. Det er ikke noget, som ser særlig inspirererende ud. Men det er faktisk perfekt, hvis I gerne vil have et grønt tag. For at have et grønt tag skal I nemlig have et helt fladt tag. Ellers er det ikke muligt at lægge taget. 

Et grønt tag består af en stenbund, hvor der vokser små planter oven på. Det er ikke muligt at lægge bunden på et tag, der hælder. Derudover er det også vigtigt, at jeres bygning kan holde til taget. Et grønt tag er nemlig tungere end et almindeligt tag. 

Grunden til, at taget er tungere, er, at planterne opsamler noget af regnvandet i deres rødder. Noget af vandet bruger de selvfølgelig som næring, mens resten fordamper, når solen skinner. Bygningen skal altså kunne klare de større mængder vand, der kommer til at ligge på taget.

Det, at planterne opsamler vandet, er dog rigtig smart i forhold til jeres tagrender og kloak. De bliver nemlig ikke nær så belastede, fordi der ikke kommer lige så meget regnvand i dem. Det kan derfor være med til at klimasikre jeres bygning og gøre, at I ikke skal have nye tagrender eller kloakker lige foreløbig.