Giv din have et nyt look med højbede

Det kan blive lidt ensformigt i længden med en flad græsplæne som have. Hvis du ønsker noget forandring, kan det være en god ide at overveje at få nogle højbede. Højbedene gør det både muligt nemt at plante blomster, grøntsager eller frugtplanter som jordbær. De er også flotte at se på og kan give noget mere karakter til din have. 

Du kan finde et stort udvalg af højbede hos lyngeshop.dk. Det er både små og store højbede og i flere forskellige materialer. Der er dermed både noget for enhver stilart og for små og store haver. Højbede er nemlig bestemt ikke noget, der er forbeholdt haveejere med store haver. Faktisk kan det være en nem og praktisk måde for dig at få nogle flere planter ind i din lille have. Særligt hvis du har valgt at lægge fliser i hele haven. Så kan du sætte højbedet oven på fliserne og sætte nogle blomster i. Højbedet kommer på den måde til at fungere som en stor krukke. 

Højbedene kommer i flere forskellige typer af materialer. Det er både galvaniseret metal og i råt metal. Det galvaniserede metal vil holde den sølvglinsende farve resten af sit liv. Det giver derfor et friskt og moderne udtryk til din have. Det rå metal vil med tiden ruste på grund af vind og vejr. Det vil dog ikke gøre det mindre holdbart, men bare give det en flot, rustrød overflade. Det kan være med til at give din have et mere hyggeligt udtryk. Det kommer derfor an på, hvilken udtryk du går efter i din have. 

Et højbed er 25 centimeter højt. Hvis du ønsker et højere bed, kan du dog stille flere højbede oven på hinanden. Du kan have i alt tre højbede oven på hinanden. På den måde kommer dit højbed op i 75 centimeters højde. Det kan være godt, hvis du har problemer med ryggen eller knæene, men gerne vil fortsætte med at lave havearbejde. Det kan også være godt, hvis du ønsker at have forskellige niveauer i din have. Det kan være med til at give noget mere dynamik. 

Du kan vælge højbede med og uden sneglekant. En sneglekant er en kant, som sneglene ikke kan komme over. Hvis du har planer om at have jordbær eller andre frugter i dit højbed, er det en god ide at vælge et højbed med sneglekant. Det gør, at du ikke ender med bær, der er blevet halvt spist af dræbersnegle.