Har du en diskusprolaps? Der er håb forude!

Hvis du har fået slidgigt i ryggen og diskusprolaps, ved du helt sikkert, at det nemt kan

sætte nogle fysiske begrænsninger for dig, din hverdag og din træning. Men bare rolig – der er håb til dig, som døjer med det, eller dig, som frygter at få en skade i ryg og nakke. Forskere har nu fundet ud af, at en diskusprolaps sagtens kan hele af sig selv.

Operation er ikke altid nødvendigt

Hvis du sidder og tænker at slidgigt i ryggen og diskusprolaps kun kan afhjælpes med hjælp fra en operation, kan du godt begynde at tænke andre tanker. Der er andre metoder, og du kan læse meget mere om dem online. Du behøver ikke nødvendigvis at vinke farvel til dit drømmejob eller din yndlingssport. En diskusprolaps sker når det beskyttende lag mellem dine ryghvirvler, buler ud. I dag har man fundet ud af, at slidgigt i ryggen og diskusprolaps muligvis kan hele af sig selv. Efter et år eller to, vil din krop med stor sandsynlighed have fået diskusprolapsen til at gå i sig selv. Hvis du stadig har smerter efter din skade, skal du vide, at der kan være andre årsager til smerten end selve diskusprolapsen. Det er muligt at skaden har overført smerten videre til et andet sted i kroppen, fordi du måske i den periode har bevæget dig anderledes end du plejer.

Forskning viser faktisk, at kroppen nogle gange får diskusprolapsen til at hele bedre end en operation ville være i stand til at kunne. Du kan derfor også sagtens bruge andre metoder til behandling mod din diskusprolaps, ligesom man også sagtens kan have en diskusprolaps uden altid at vide det. Smerterne viser sig nemlig ikke altid, når man har fået en skade i ryg og nakke.