Kend markedet: Dette påvirker prisen på en bolig

Har du en bolig, som du overvejer at sælge, eller er du bare nysgerrig på, hvad priserne i dit lokalområde egentlig er? Priserne er lige i øjeblikket meget høje relativt til normen, og det er bestemt sælgers marked. Men der er nogle faste ting, som påvirker prisen på en bolig, og dem vil vi i denne artikel gøre dig klogere på.

Frederiksberg eller Nordthy?

Placeringen i landet er det, der betyder allermest for boligens pris, og du finder i og omkring København de absolut dyreste kvadratmeter i landet. Selvom du flytter til et mindre populært sted som Albertslund eller Høje Taastrup, så kan du godt regne med, at priserne er meget høje sammenlignet med de mere øde steder i Jylland og på Fyn.

Hvad siger tilstandsrapporten?

Er der ting, der skal fikses på boligen, så trækker det kraftigt boligens pris ned. Hvis der er adskillige ting, som er problematiske, kan det nemt koste op mod 500.000 og mere på prisen, hvis det er noget, som køber skal stå for. Hvis du derfor skal sælge, anbefaler vi, at du får det ordnet før, da du typisk har ret meget at vinde ved at fikse problemerne før et salg.

Havudsigt eller ej

Vand sælger bare, når du skal have foretaget en vurdering af hus, selvom området typisk ligger i et andet prisleje. Og det kan godt koste op mod mange hundredetusinde afhængigt af, hvor du er i landet, og hvilket vand du har udsigt til. Overvej derfor godt og grundigt, om du virkelig har behov for vand til din bolig.