Sådan bliver du klar til din første fiksetur

Det er helt fantastisk at fiske. Og så er det en perfekt måde at slappe af i smukke omgivelser. Det kræver faktisk heller ikke ret meget teknisk viden at starte op. Hvad det dog kræver er lidt udstyr og en grundforståelse af teknik og regler. I dette indlæg kan du lære alt, hvad du skal vide, inden du kaster dig over din første fisketur.

Udstyr til turen

Inden du tager afsted på din første fisketur, så skal du anskaffe dig noget fiskegrej. Det kan være en fordel at leje dit fiskeudstyr de første par gange, indtil du ved hvilken form for fiskeri du er til. Der er nemlig rigtig stor forskel på at fiske ved sø og hav. Du skal for det første have en fiskestang, som er lavet af et kulfiber rør. Så skal du have line, fiskekroge og madding.

Kend fiskeracerne

Der findes mange forskellige fiskerracer, og de spiser og jager alle noget forskelligt. Du skal derfor vide, hvilke slags fisk du fisker efter, inden du vælger madding og kroge til turen. Hvis du fisker ved en sø, så er det typisk fint med en spinner eller noget powerbait. Skal du derimod fange sild eller faldfisk, så skal du bruge forfang i stedet.

Undersøg reglerne

Uanset hvor du fisker, så er der et regelsæt, som skal overholdes. Ved søer er der typisk begrænsninger på antallet og varianter af fiskestænger, du må fiske med. Ved havet må du fiske lige så tosset, du vil. Her skal du dog have en fiskecertifikat, som du betaler til årligt. Alt sammen er regler, som skal sikre at fiskestanden bliver vedligeholdt.