Sådan finder du den bedste og mest ergonomiske kontorstol

Undersøgelser viser, at størstedelen af danskerne i løbet af deres liv vil få ondt i ryggen. Det kan skyldes flere ting: at man har arbejdet for hårdt fysisk, at man har trænet forkert, at man har en for dårlig madras, eller at man sidder på en for dårlig stol på sit kontor. Det er derfor vigtigt, at I vælger nogle gode kontorstole til kontoret. Men det kan været noget af en opgave. Kontormoebler.dk har stor erfaring med at sælge kontorstole. Alle deres stole bliver afprøvet af medarbejderne, inden de kommer i handlen. Her kan du derfor finde deres bedste råd til, hvordan du kan vælge en god kontorstol. 

Hvor meget sidder du?

Har du en stilling, hvor du sidder ned hele dagen? Eller rejser du dig ofte i løbet af dit arbejde? Det kan for eksempel være, hvis du er sekretær. Hvis du har en stilling, hvor du går meget, er det en god ide at have en kontorstol, hvor du nemt kan komme ud af den. Det kan være en saddelstol, hvor der ikke er ryglæn. Det kan også være en kontorstol uden armlæn, der gør det nemt at komme op. 

Hvis du bevæger dig meget, kan det også være en god ide at have en stol med hjul på. Det gør det muligt hurtigt at køre fra det ene bord til det andet. Det kan være for at tage en telefon. Det kan nogle gange være hurtigere, end hvis du skal rejse dig op. Hos kontormoebler.dk finder du et stort udvalg af kontorstole med hjul, men foretrækker du en uden, er det også muligt. 

Skal du bruge armlæn eller nakkestøtte?

Når du sidder meget på din kontorstol, har du brug for at have et armlæn på stolen. Det gør, at du kan sidde i en mere ergonomisk korrekt stilling, hvor du kan hvile armene på stolen. Det er med til at give dine arme en pause. Det gør også, at du kan variere den måde, som du sidder på noget mere. 

Du kan også få kontorstole med nakkestøtte. Det kan også være en god ide, hvis du sidder meget. Det er særligt, hvis du sidder meget tilbagelænet i stolen. Mange, der skriver på computer, vil bøje sig ind over skrivebordet. Det er derfor ikke så nødvendigt med en nakkestøtte. Hvis du har et job i for eksempel kundeservice, hvor du taler i telefon hele dagen, kan det være godt kan kunne læne dig tilbage og støtte din nakke.