Sådan kan du bruge et vildt kamera

Et vildtkamera er et camouflagefarvet kamera, hvor du har mulighed for at se billederne fra kameraet på lang afstand. Derudover har kameraet en lang batterilevetid, hvilket gør, at det nemt kan sættes op svært tilgængelige steder, eller steder man ikke kommer så ofte. Vildtkameraer bliver ofte brugt af jægere og landmænd til at overvåge dyr. Det kan dog også bruges til overvågningskamera af private hjem. Det skyldes, at det er nemt at gemme i omgivelserne omkring huset. Det kan for eksempel være i et træ. Batteriets lange levetid gør, at du ikke skal skifte det så ofte.

Du kan for eksempel købe et vildtkamera hos specialkamera.dk. De har et stort udvalg af forskellige kameraer, og du kan derfor helt sikkert finde det, du har brug for.

Hvis du går på jagt, kan det være rart at vide, hvor dyrene holder til. Det kan et vildtkamera hjælpe dig med. Du kan overvåge forskellige steder i skoven med kameraet og se, hvilke dyr der kommer forbi. Det samme kan du gøre, hvis du er landmand. Hvis du har fritgående dyr, kan det være en måde at kunne holde øje med dyrene på uden at skulle tjekke dem fysisk hele tiden.

Du kan også bruge vildtkameraet, hvis du er biolog eller på anden måde vil undersøge livet i et skovområde. Kameraet kan give dig mulighed for at optage dyr og få et indblik i deres liv. Der er mange dyr, som det er svært at komme tæt på og observere. Her kan vildtkameraet givet et godt indblik. Det samme kan gøre sig gældende, hvis du bare er nysgerrig på dyrelivet omkring dit hjem eller i din have.

Hvis du er folkeskolelærer, kan det også være sjovt for eleverne at se, hvilke dyr der har været forbi skolen om natten. Det kan give dem et godt indblik i dyrelivet i området. Alternativt kan I finde et naturområde, hvor I kan sætte kameraet op og så senere undersøge, hvilke dyr der har været. Det kan være en spændende og anderledes måde for børnene at lære om de danske dyr.

Vildtkameraet har et indbygget infrarødt LED lys. Det kan derfor give nogle meget gode optagelser om natten. Kameraerne har en bevægelsescensor, hvilket gør, at du kun ser billeder fra, når der har været bevægelse foran kameraet. Du slipper dermed for mange timers optagelser, hvor der ikke sker noget. Det gør det nemmere for dig at finde frem til de dyreoptagelser, som du gerne vil se.