Sikrede hjemmeforhold: Sådan holder du tyven ude

Corona har været et rigtig dårligt år for tyve landet over, fordi danskerne knapt nok har været ude af deres hjem. Men hvis du tænker, at de er væk for evigt, så kan du godt tro om. De kommer til at have kronede dage, når vi igen kan rejse og tage på arbejde, og derfor gælder det om at være forberedt, når den tid kommer.

Udskift dine låse til højere kvalitet

Tyvene vil som udgangspunkt forsøge at bryde døre op, da dette er de naturlige indgange. Samtidig vil de formentlige lede efter de indgange, som ligger mest afsides, hvilket kan være en kælderdør. Derfor bør du udskifte dine låse til nogle af høj kvalitet som eksempelvis Yale Doorman. Dette kan være forskellen på et indbrud eller ej.

Klip dine hække ned

Tyvene har de bedste arbejdsbetingelser, når der er ro og fred. De vil ikke opdages, og selvom de altid tager en vis risiko, så er visse huse mere udsatte en andre. De vil typisk derfor gå efter huse med høje buske og et højt niveau af afskærmning, som kan sikre dem arbejdsro. Klip derfor dine hække ned, selvom det kan være træls at kigge på naboens ølmave om sommeren.

Få nabolaget til at holde øje

Hvis du bor i et relativt isoleret og afsides område, så kan dine naboer være din bedste hjælp. I bør hjælpe hinanden med at holde øje med, hvilke biler der kommer ind, og hvem der begår sig i området. Hold ekstra godt øje, når der er nogle, som I ikke har set før derude.